Ioniko Panepistimio

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1948, στο Σουδάν. Εργαζόταν ως καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του ΄Εξετερ της Αγγλίας και διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου αυτού.

Δίδασκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το 1977. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής από το 2001 έως το 2007, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από το 2007 έως το 2011, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμ­ματος Σπουδών στη Φιλοσοφία από το 2005, και Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2014.

Πέρα από το διδακτικό και συγγραφικό του έργο συνεργάστηκε με τη δημόσια τηλεόραση, επιμελούμενος και παρουσιάζοντας τις σειρές εκπομπών Την Ταυτότητά Σας, Παρακαλώ (1999), Και το Ταξίδι Συνεχίζεται (2000) και 25η Ώρα (2002), στο πλαίσιο των οποίων σκιαγραφήθηκαν κορυφαίες στιγμές τής νεότερης Ελλάδας, μέσα από τα οράματα και τη δράση ορισμένων ξεχωριστών ιστορικών μορφών και διαπρεπών διανοουμένων. Συνεργάστηκε επίσης, με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζοντας ιδέες και πρόσωπα από τον κόσμο της διανόησης στο πλαίσιο των εκπομπών Εγχειρίδιο φιλοσοφίας (2001) και Λεξικό της Φιλοσοφίας (2002).

Από το 1993 έως το 2000 οργάνωσε στο Παλιό Πανεπιστήμιο, στην Πλάκα, επτά πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια: «Φάουστ: Η μαγεία της φιλοσοφίας – Η φιλοσοφία της μαγείας» (1993), «Γαλιλαίος Γαλιλέι: Αιρετικές φωνές» (1994), «Η εκδίκηση» (1996), «Η μοχθηρία του γέλιου» (1997), «Το αιώνιο θήλυ» (1998), «Ωδή στη νύχτα» (1999) και «Η αξία της φθοράς» (2000). Στο πλαίσιο των συνεδρίων αυτών πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικού χαρακτήρα θεατρικές παραστάσεις κλασικών έργων, όπως ο Οθέλος του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη, ο Δον Ζουάν του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη, ο Φάουστ του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Γ. Καλαντζόπουλου, η Ελένητου Ρίτσου σε σκηνοθεσία Β. Παπαβασιλείου, η Λοκαντιέρα του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Σ. Ράλλη, Τα λάθη μιας νύχτας του Γκόλντσμιθ σε σκηνοθεσία Αλ. Μυλωνά. Σκοπός της ένταξης των θεατρικών αυτών παραστάσεων στο πρόγραμμα των φιλοσοφικών συνεδρίων ήταν η εναρμόνιση της τέχνης του δράματος με την προσέγγιση των αντικειμένων της φιλοσοφίας.

Εμφορούμενος από την πεποίθηση πως η φιλοσοφία και το θέατρο είναι χώροι εξόχως συγγενικοί και συμπληρωματικοί, παρουσίασε από το 2006 έως το 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη σειρά «Η Φιλοσοφία στη Σκηνή». Πρόκειται για 14 πρωτότυπα θεατρικά έργα (Θαλής, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Μάρκος Αυρήλιος, Καρτέσιος, Χιουμ, Καντ, Νίτσε Σοπενχάουερ, Κίρκεγκωρ και Βιτγκενστάιν), μέσα από την πλοκή των οποίων εκτίθεται η ζωή και η πνευματική δράση των εν λόγω κορυφαίων φιλοσόφων, με τη σύμπραξη επαγγελματιών σκηνοθετών, ηθοποιών και άλλων συντελεστών.

Τον χειμώνα του 2011 παρουσίασε σε μπαρ του Κολωνακίου τον μονόλογό μου Φθορά, φθορά, φθορά, ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 ανεβάσαμε με τον Κώστα Καζάκο στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τον έργο μου Ιουλιανός. Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 1913.

Τον Οκτώβριο του 2014 τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία του Δημήτρη Πιατά, Πανδημία –ταινία η οποία απέσπασε, επίσης, τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Αλεξίου γεννήθηκε στο Βόλο το 1959. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και εργάστηκε σε διάφορα επαγγέλματα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, μετέβη στη Νέα Υόρκη για ανώτερες σπουδές στην Κοινωνιολογία.

Από το 1990 διδάσκει στο Queens College, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, (CUNY).

Έχει διακριθεί με το βραβείο President’s Award for Excellence in Teaching, και τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τους τομείς κοινωνιολογικής και πολιτικής θεωρίας και έρευνας, καθώς και θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αμερικής.

Είναι ιδρυτής/διευθυντής του πρώτου Αρχείου Προφορικής Ιστορίας των Ελλήνων της Νέας Υόρκης, καθώς και της Ελληνοαμερικανικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Ελληνισμού, (Hellenic American Project, QC).

Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έξι ποιητικές του συλλογές. Επίσης, ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και αμερικανικά περιοδικά και ανθολογίες.

Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Νέας Υόρκης.

Βιογραφικό

Είναι Πανεπιστημιακός  στον τομέα της Κοινωνιολογίας, συγγραφέας και δικηγόρος Αθηνών.

Ήταν Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης από το 1990 μέχρι το 2003. Από το 2004 ήταν Καθηγητής στο Κολλέγιο Ινδιανάπολης Αθηνών μέχρι το 2014 (χρονιά που έκλεισε το Κολλέγιο), όπως και νομικός του σύμβουλος. Στο Κολλέγιο δίδασκε κυρίως Κοινωνιολογία και κλάδους του Αμερικανικού Δικαίου σε σύγκριση μάλιστα με το Ευρωπαϊκό.

Στη συνέχεια  έγινε μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Παν/μίου Webster, Athens Campus. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του  παν/μίου Lomonosov  και επισκέπτης ερευνητής στα Παν/μια Harvard, Yale, Oxford (St Antony College) και LSE.

Επίσης, συστηματικά ασχολείται με τη Φιλοσοφία, είναι μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Επιστημονικής Eταιρείας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και στελεχώνει το Ελεύθερο Μεταπτυχιακό Διεπιστημονικό Σεμινάριο Φιλοσοφικής Ερεύνης με επίτιμο πρόεδρο τον Ακαδημαϊκό Ευάγγελο Μουτσόπουλο.

Έχει δημοσιεύσει πολλές ποιητικές συλλογές και δοκίμια και είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει γράψει επιστημονικά βιβλία, μελέτες και άρθρα κυρίως στους τομείς της πολιτικής κοινωνιολογίας, της Κοινωνιολογίας της Ανάπτυξης, της Κοινωνιολογικής Θεωρίας, της Κοινωνιολογίας του Δικαίου και της Κοινωνιολογίας της Λογοτεχνίας.

Βιογραφικό

Καθηγητής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου διδάσκει βάσεις δεδομένων και εφαρμογές πληροφορικής. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διδάσκει εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και ψυχομετρικές βάσεις δεδομένων (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη). Σύμβουλος και κριτής ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1982 και Associate Editor/ Referee σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Σπούδασε Πληροφορική και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Bradford της Βρετανίας, από όπου έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στη Πληροφορική με διάκριση το 1979. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Bradford ως Βοηθός (1975-1978) και ως Λέκτορας/ Επίκουρος/ Αναπληρωτής/ Καθηγητής Πληροφορικής (1978-1989). Το 1986 εξελέγη Fellow (FBCS) του Βρετανικού Ινστιτούτου Πληροφορικής (BCS) και το 1988 εξελέγη C.Eng. και CITP (Ορκωτός Πληροφορικής Βρετανίας). Το 1988 εξελέγη Καθηγητής Πληροφορικής και το 1989 ανέλαβε καθήκοντα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε Έφορος της Βιβλιοθήκης του Οικονομικού Πανεπιστημίου μεταξύ 1991-2009.

Έχει κατευθύνει διάφορα ερευνητικά προγράμματα και έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το πρώτο αυτοματοποιημένο ψυχομετρικό τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στην Αγγλία το 1974, καθώς και το πρώτο πληροφοριακό σύστημα αυτοματοποίησης του συλλογικού καταλόγου της Βρετανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης το 1977. Έχει αναλάβει τη σχεδίαση ειδικών Πληροφοριακών Συστημάτων για τους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας: Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή (το Ίδρυμα «Καραμανλή» στη Φιλοθέη), Χρήστο Α. Σαρτζετάκη, και Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο αποτελείται από πενήντα πέντε (55) άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, εβδομήντα τέσσερα (74) άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και δεκαεννέα (19) βιβλία, έξι (6) από τα οποία έχουν εκδοθεί από διεθνείς εκδοτικούς οίκους, όπως Springer-Verlag, J. Wiley, Ellis Horwood, κ.ά. Το 2008 τού απενεμήθη το Α’ Βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής και Κυβερνητικής που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Ανάλυση και Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων, Ανάκτηση Πληροφοριών, Βάσεις Δεδομένων για Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανάλυση και Σύνθεση φωνής, Ψυχομετρικές Βάσεις Δεδομένων, κ.ά. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους επιστήμονες του αντικειμένου του, όπως ο Edsger Dijkstra (Πληροφορική), o Benoit Mandelbrot (Μαθηματικά), και ο John Holland (Ψυχομετρία).

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Κεχαγιάς γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει σπουδάσει Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες & Εκπαίδευση, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το συγγραφικό του έργο αριθμεί σχεδόν 3.000 σελίδες πρωτότυπου επιστημονικού έργου. Έχει συγγράψει τρεις (3) επιστημονικές μονογραφίες («Φιλοσοφία Παιδείας και οι λειτουργικές αρχές της», «Η Φύση της Θέσης στην Ελληνική σύλληψη του κόσμου», «Λειτουργικές Αρχές και Κοινωνική Δομή του Ελληνικού Πολιτισμού» και 30 άρθρα (δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ συμμετείχε στη συγγραφή έξι (6) βιβλίων.

Έχει συνεργαστεί με πάνω από 21 Πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε περισσότερα από 140 ερευνητικά προγράμματα.

Είναι βραβευμένο μέλος του ερευνητικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και reviewer σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σήμερα έχει ως αντικείμενο την Φιλοσοφία Παιδείας και την Επιστημολογία Κοινωνικών Επιστημών (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), ενώ στο ΕΚΠΑ ή ως προσκεκλημένος ομιλητής στο εξωτερικό έχει διδάξει μεταξύ άλλων: Γνωσιοθεωρία, Ανθρώπινη Οντολογία και Κοινωνική Τελεολογία, Συστημική Σκέψη και Κυβερνητική, Μεθοδολογία Έρευνας, Κοινωνιολογία Παιδείας, Φιλοσοφία του Ανθρώπου και Πολιτισμική Αγωγή, Κοινωνιοβιολογία.

Βιογραφικό

Επικοινωνιολόγος Πανεπιστημιακός Καθηγητής Διπλωματικής Επικοινωνίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Σπούδασε Διπλωματική Επικοινωνία και ειδικεύτηκε στην Ανθρωπιστική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Sacro Cuore. Διετέλεσε, Πρόεδρος στην Ελληνική Εποπτεία Παιδαγωγικής Μέριμνας, για εννέα χρόνια. Επικοινωνιακός σύμβουλος στην Otenet, στην Τράπεζα Πειραιώς, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Υπουργείο Τουρισμού, σε Περιφέρειες και Δήμους σ’ όλη την Ελλάδα. Ειδικεύτηκε στην διαχείριση Δορυφορικής Ειδησιογραφίας και Έρευνας με μεγάλους Ευρωπαϊκούς Ειδησεογραφικούς Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς. Συμμετοχή σε μελέτες μεγάλων προγραμμάτων προώθησης Ελληνικών και Κυπριακών προϊόντων στο εξωτερικό.

Στον Τουρισμό αποτέλεσε βασικός εισηγητής σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο Γεωγραφικών περιοχών, όπως, Κυκλάδες, Ήπειρος, Λακωνία, Λέσβος και Βοιωτία. 

Ήταν από τους πρώτους μελετητές του θεματολογίου “Ιατρικός Τουρισμός Επικοινωνία Βάσης και Προοπτική” ιδρύοντας το πρόγραμμα “Σκεύος Ζερβός”.

Σε σχέση με την Ελληνική Διασπορά, έχει αναπτύξει, από το 2011, ένα πρόγραμμα σύνδεσης της με μέσο τον Ελληνικό Πολιτισμό, σ’ όλη την έκταση της.

Στον Ακαδημαϊκό Τομέα, έχει διδάξει σε τρία Πανεπιστήμια στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια σαν επικεφαλής Ακαδημαϊκών Ερευνών με θέμα την Τηλεκπαίδευση υπογράφει το σύστημα ODC με εφαρμογή του στην Ελλάδα και την Γερμανία στο πρόγραμμα “ΙΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ” και πέντε Μεταπτυχιακών προγραμμάτων Κρατικών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Συνεργάστηκε σ΄ επιτελικές θέσεις με Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς, όπως, ΕΡΤ, ΑΝΤ1 και Σκάι κ.α. Διετέλεσε πρώτος διευθυντής προγράμματος, στην ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού  “Πειραιάς κανάλι 1” καθώς και του Δορυφορικού Τηλεοπτικού Καναλιού EuroPlus και λίγο αργότερα διευθυντής του Eurotour Satellite TV.

Για πέντε χρόνια από το 2012 μέχρι το 2017, υπηρέτησε σαν σύμβουλος επικοινωνίας, στον όμιλο “ELEXA GROUP”.

Στην Πολιτική Επικοινωνία θεωρείται παλαιότερος μετά τον Γιώργο Βέλτσο Επικοινωνιολόγος, σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Πολιτικής.

Αρθρογραφία και συγγραφή, που σήμερα επικαιροποιείται στην σειρά των βιβλίων του “Μήνυμα χωρίς Χρέωση”, που επανεκδίδεται, το Φθινόπωρο του 2023 σε τρεις γλώσσες για Πανεπιστημιακή χρήση. Είναι τακτικό μέλος της EISA.

Στο “ΙΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ” διδάσκει Ανθρωπιστική Επικοινωνία.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαρινάκης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ως καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολείται με τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Μουσική

Σπούδασε πιάνο και κιθάρα και έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις. Έχει γράψει ορχηστρικές συνθέσεις, μουσική για το θέατρο, καθώς και πολλά τραγούδια σε δικούς του στίχους και σε στίχους γνωστών Ελλήνων ποιητών. Έχει κυκλοφορήσει τους παρακάτω τέσσερεις δίσκους (CD) με δική του μουσική:

  • «Oppositions» (2005), δέκα ορχηστρικές τζαζ συνθέσεις.
  • «Εκόμισα εις την Τέχνη» (2013), μελοποιήσεις δέκα ποιημάτων του Κ.Καβάφη.
  • «Στα βήματα του Ελ Γκρέκο» (2014), δέκα τραγούδια για τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.
  • «Δώδεκα θάλασσες» (2016), δώδεκα τραγούδια για τον έρωτα, την αγάπη και τη ζωή, με αλληγορικές αναφορές στο στοιχείο της θάλασσας

Λογοτεχνία

Ασχολείται με την ποίηση, το διήγημα και το δοκίμιο. Πολλά έργα του δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικές ανθολογίες και έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές: «Δονήσεις των καιρών» (2005), «Τα χρώματα του Απρίλη» (2005),  «Στις σήραγγες του ονείρου» (2007),  «Το άρωμά σου» (2007), «Αισθήσεις και μορφές» (2008), «Στις γειτονιές του απείρου» (2009), «Θύελλες και ελπίδες» (2013). Δύο συλλογές ποιημάτων και δύο συλλογές διηγημάτων του ευρίσκονται υπό έκδοση.

Έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπου μεταξύ άλλων έχει αποσπάσει επτά πρώτα βραβεία στην ποίηση, τρία πρώτα βραβεία στο διήγημα και δύο πρώτα βραβεία στο δοκίμιο.

Αρθρογραφεί σε πολλά λογοτεχνικά και πολιτιστικά περιοδικά, ενώ ήταν συνιδρυτής και βασικός συντάκτης του τριμηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού «Εύλογον», το οποίο εκδιδόταν από το 2013 έως  το 2020.

 

Άλλες δραστηριότητες

  • Mέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (Ε.Μ.Σ.Ε.).
  • Γενικός Γραμματέας και Γενικός Έφορος στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης  Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) την περίοδο 2008 – 2012.
  • Γενικός   Έφορος  στο   Δ.Σ της  Εταιρείας   Ελλήνων  Λογοτεχνών  (Ε.Ε.Λ.) την περίοδο 2014 – 2016.
  • Από   τον   Οκτώβριο του   2016   έως   και  σήμερα   κατέχει   τη  θέση   του Γενικού Γραμματέα στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πάτρα Σπούδασε Πληροφορική και εξειδικεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από το 1985 έως το 2005  δίδαξε Πληροφορική  για είκοσι χρόνια  στα ΤΕΙ της Αθήνας, σήμερα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μέλος της ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών).

Έχει εκδώσει οκτώ εκπαιδευτικά βιβλία, διαφόρων θεμάτων της Πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν σε ΑΕΙ όσο και σε ΤΕΙ, αλλά και σε σχολές μεταλυκειακής κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Εμφανίστηκε στα γράμματα  με την ποιητική συλλογή «Στο Λυκαυγές» το 1999. 

Έως σήμερα έχει εκδώσει:

– 10 ποιητικά βιβλία.

– 13 Επιμορφωτικής Λογοτεχνίας (Δοκιμιακά και Ιστορικά Αφηγήματα).

– 10 βιβλία φιλοσοφικού ενδιαφέροντος.

Ενεργό Μέλος 

 – Της Ε.Ε.Λ. (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) www.eel.org.gr

– Της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) www.panelog.gr 

– Του Κύκλου Ποιητών www.poetscircle.gr

Από το 2013 έως το 2015 εξέδιδε, διεύθυνε και αρθρογραφούσε στο τριμηνιαίο Λογοτεχνικό – Ποιητικό περιοδικό ΕΥΛΟΓΟΝ.

Από το 2018 έως το 2021 αρθρογραφούσε στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ της Πάτρας  με θέμα ‘’Η Διαδρομή της λογοτεχνίας ’’ σε εβδομαδιαία βάση. 

Έχει λάβει μέρος μέσω των συλλογών που είναι μέλος σε Έρευνες, μελέτες, κριτικές προσεγγίσεις σε Έλληνες και όχι μόνο  λογοτέχνες – ποιητές με θέματα :  

‘’ Πορεία στον χρόνο και στη σύγχρονη έκφραση των  κειμένων της Λογοτεχνίας και της Ποίησης. 

‘’ Η λογοτεχνία από την Άλωση έως Σήμερα.

 Σχολές ποίησης.

‘’ Κριτικές παρουσιάσεις Ελλήνων Ποιητών Λογοτεχνών.

‘’ Σε λογοτεχνικές  ημερίδες και συμπόσια ποίησης.

 

Βιογραφικό

Ο Λουκάς Θάνος, συνθέτης, σκηνοθέτης, χορογράφος, φεύγοντας από την Ελλάδα 17 χρόνων με το πρώτο του έργο, το “Σάλπισμα” μελοποιόντας Κ. Καρυωτάκη, Κ. Βάρναλη, Α. Αλεξάνδρου με τη θρυλική φωνή του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, συνέχισε τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις, όπου σπούδασε φιλοσοφία, χορό και σκηνοθεσία στην στη Ρώμη.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική και τη χορογραφία.

Τελικός του προορισμός ήταν το Λος Άντζελες, όπου εκεί πλέον συνέθετε και χορογραφούσε παρουσιάζοντας τα έργα του σε μεγάλες θεατρικές σκηνές στον κόσμο, όπως το περίφημο έργο του ISADORA βασισμένο στη ζωή της Isadora Duncan στο παλάτι της Kshesinskaya στην Αγία Πετρούπολη.

Στην Αμερική ασχολήθηκε επίμονα με τη μελέτη της αρχαίας τραγωδίας. Κατά το διάστημα παραμονής του στην Αμερική, η επαφή του με την Ελλάδα συνεχίζεται, χορογραφόντας την Όπερα “Ρέα” του Σαμάρα στη Εθνική Λυρική Σκηνή.

Tα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη μελέτη του Αισχύλου, στη ρυθμική και σωματική αγωγή του τραγικού λόγου, στη έκφραση του χορού, στη ρίζα της συλλογικής εμπειρίας.

Έχει μεταφράσει και έχει διδάξει τα έργα του μεγάλου μας τραγικού ποιητή με το σύστημά του που εδώ και 20 χρόνια εξελίσσει.

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Πάτρας.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Βιογραφικό

Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Ιστορικός της Ιατρικής.

Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα γνωστικά αντικείμενα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Ιατρικής αντίστοιχα.

Ειδικευθείς στην Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική [Γενική Χειρουργική-Α΄ Χειρουργικό Τμήμα ΓΝ Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα-Κωνσταντοπούλειο», Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική-Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»]. Λήψη τίτλου Ειδικότητας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (2003).

Αναπληρωτής Διευθυντής  Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής, Θεραπευτηρίου “Metropolitan”. Εξωτερικός Συνεργάτης-Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός στο “Ευγενίδειο Θεραπευτήριο-Η Αγία Τριάς ΑΕ”. Εξωτερικός Συνεργάτης-Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός στην “Ορθοβιοτική Πρόληψη Ιδιωτικό Πολυιατρείο-Ιατρική Ανώνυμη Εταιρία”. Ιδιωτικό Ιατρείο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Επιστημονικός Συνεργάτης Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής, Οδοντιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδευτής Μικροαγγειακής Χειρουργικής, Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, και Τμήμα Πειραματικής Χειρουργικής Ιδρύματος “ΘΩΡΑΞ”, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” (2002-2012).

Βοηθός Σύνταξης (2008-2012), Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης (2012-2016), Διευθυντής Σύνταξης (2016-2020), Επιστημονικού Περιοδικού “Αρχεία Ελληνικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής”, της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Κριτής επιστημονικών εργασιών σε διάφορα ελληνικά και διεθνή ιατρικά και οδοντιατρικά περιοδικά, σε θέματα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής καθώς επίσης και Ιστορίας της Ιατρικής.

Μετεκπαίδευση στην Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία) και στις Η.Π.Α..

Επισκέπτης Καθηγητής στην Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής και Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Michigan, Ann Arbor, Michigan, USA (9/2016-12/2016).

Τακτικό Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του Υπουργείου Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τριετή θητεία (2017-2020). Ειδικός Γραμματέας (2013-2014), Β΄ Αντιπρόεδρος (2014-2/2017), Α΄ Αντιπρόεδρος (2/2017-11/2017), Μέλος-Σύμβουλος (2017-2021), Πρόεδρος (2021-2024) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Αρκετές δημοσιεύσεις (88) σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά και οδοντιατρικά περιοδικά (296 ετεροαναφορές-citations, h-index:8), συμμετοχή σε πολλά ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμπόσια, ημερίδες, σειρές μαθημάτων, workshops, webinars (257), ως προσκεκλημένος ομιλητής (60), αλλά επίσης και με προφορικές-ελεύθερες ανακοινώσεις (109), αναρτημένες ανακοινώσεις (posters & e-posters) (22), videos (4).

Μέλος αρκετών Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Εταιρειών (16). Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.  

Ιδιαίτερα κλινικά ενδιαφέροντα: οδοντοφατνιακή χειρουργική, στοματική εμφυτευματολογία, κρανιογναθοπροσωπικό τραύμα, χειρουργική σιαλογόνων αδένων, χειρουργική ογκολογία κεφαλής και τραχήλου (καρκίνος στόματος), συντηρητική και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση διαταραχών της κροταφογναθικής διάρθρωσης, κοσμητική στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αρκαδία. Το 2001 μετέβη στην Πάτρα για να σπουδάσει Γεωλόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απ΄ όπου αποφοίτησε με εξειδίκευση στον τομέα της Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής. Το 2008 επέστρεψε στην γενέτειρα της ,για να συνεχίσει τις σπουδές της στον Κλάδο των Εναλλακτικών Θεραπειών Υγείας. Απέκτησε πτυχίο Βοτανολογίας, Βοτανοθεραπείας, Παραδοσιακής Φαρμακογνωσίας, Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Κοσμοβιολογίας. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της, εργάστηκε ως Σύμβουλος Βοτανοθεραπείας, πλαισιώνοντας Εναλλακτικούς Θεραπευτές, Θεραπευτές Ψυχικής Υγείας, Διατροφολόγους και Ιατρούς Κλασσικής Ιατρικής στις θεραπείες των ασθενών τους. Παράλληλα έχει εργαστεί στον τομέα παρασκευής φυτικών φαρμάκων, βαμμάτων, γαληνικών σκευασμάτων και ελιξίριων, σε εργαστήρια εξειδικευμένων φαρμακείων και σε εταιρείες αρωματικών φυτών και βοτάνων. Από το 2017 διατηρεί το δικό της χώρο Herbal Medicine consulting, στα Βόρεια Προάστια , στον οποίο αναβιώνουν αρχαίες τεχνικές θεραπείας για την φυσική αποκατάσταση της υγείας.

Γεωλόγος Μηχανικός –Βοτανολόγος .
Μελετήτρια-ερευνήτρια Αρχαίων Συστημάτων Θεραπευτικής και Κβαντικής Ιατρικής.
Καθηγήτρια Βοτανοθεραπείας και Παραδοσιακής Φαρμακογνωσίας στο κολλέγιο Natural
Health Science (NHS)

Στο πρόγραμμα του ΙΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ:
Αρχαία Βοτανική –Βοτανοθεραπεία & Παραδοσιακή Φαρμακογνωσία .
Η Εξέλιξη της Σύγχρονης Ιατρικής μέσα από την Παραδοσιακή Θεραπευτική.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1969 όπου τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, λαμβάνοντας πτυχίο “Προγραμματιστή Η/Υ”, καθώς και πτυχίο “Υποστήριξης Συστημάτων και Δικτύων Υπολογιστών” από το ΕΠΑΛ.

Σπούδασε “Εφαρμοσμένη Πληροφορική στη Διοίκηση”, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο “Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών”.

Φοιτά στο τμήμα “Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Υπηρέτησε ως έφεδρος υπαξιωματικός στο κέντρο μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με την ειδικότητα “Αναλυτής Προγραμματιστής Η/Υ ”.

Το 1996 ίδρυσε εταιρεία Πληροφορικής, την οποία διατήρησε μέχρι το 1999.

Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το 2000 ως ΕΤΕΠ, με ειδικότητα Πληροφορική και διδάσκει εργαστηριακά μαθήματα στο τομέα «Δίκτυα Υπολογιστών».

Επίσης έχει διδάξει σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και σε ιδιωτικά Κ.Ε.Κ. από το 1997 έως και σήμερα.

Έχει διατελέσει DPO (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

Έχει διατελέσει Τεχνικός Υπεύθυνος σε κέντρο πιστοποίησης του ΕΚΕΠΙΣ για την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ από το 2003 έως και σήμερα.

Είναι πιστοποιημένος ως Επικεφαλής Επιθεωρητής σε “Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών” (Lead Auditor ISO 27001) από τον Διεθνή οργανισμό επιθεωρητών CQI | IRQA, επίσης διαθέτει πιστοποίηση ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων “DPO Executive”.

Επιπλέον διαθέτει πιστοποιητικά επιμόρφωσης σε “Κυβερνοέγκλημα και Κυβερνοασφάλεια”, “Ασφάλεια Δεδομένων και Δικτύων”, “Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία”, “Διαχείριση Έργων Πληροφορικής”, “IT & Cyber Security”, “Cisco – CCNA”, “ESET  Linux Server Security Specialist”, “ESET Technical Support Specialist”, “Microsoft Windows Server”, κ.α.

Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά έργα σχετικά με την Ηλεκτρονική Διαβούλευση (e-Deliberation), σε θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών.